Naša pomebna smernica je ekološko čiščenje - ECODEUS
16223
single,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

26 Apr Naša pomebna smernica je ekološko čiščenje

Z zavezanostjo ohranjanja okolja smo ekološki vidik vnesli na vsa področja, ne le na čistila. Tako ponujamo čistila z ekološko oznako, biorazgradljive in reciklirane vrečke, koše za ekološke otoke, ekološki toaletni higienski material iz reciklirane celuloze, opremo za čiščenje iz razgradljivih ali ponovno uporabnih materialov in tehnologijo, ki zagotavlja majhno porabo vode, električne energije in čistilnih sredstev.

V pripravi na projekt smo preizkusili veliko različnih čistil z okoljsko oznako in lahko rečemo, da so nova ekološka čistila skoraj tako učinkovita kot običajna čistila za dnevno čiščenje, a so še nekoliko dražja, kar marsikoga odvrne. Na trgu pa najdemo tudi čistila, ki so »eko« le po imenu. To lahko privede do zavajanja, zato se je treba o čistilu dobro informirati. Ekološko čiščenje se lahko uporablja na vseh področjih, tudi v industriji, kjer ustrezna tehnologija zamenja ali zmanjša uporabo agresivnejših čistil. Najbolj pa je pogosto v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, javni upravi, turizmu in vedno bolj razširjeni storitvi čiščenja na domu.

Deli z drugimi