Piškotki in pravna obvestila - ECODEUS
16492
ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Piškotki in pravna obvestila

ECODEUS, čistilni servis – Tatjana Lavrenčič s.p.

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest (poleg spletnih mest tudi e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije) naloži v napravo uporabnika (računalnik, mobilna naprava in podobno), ko ta obišče določeno spletno mesto. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference.

 

UPORABA PIŠKOTKOV

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

 

PIŠKOTKI TRETJIH OSEB

Ponudnik s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše in uporabniku bolj prijazno in prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje. Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku, ki ga uporablja za dostop do spletnega mesta.

 

UPRAVLJANJE S PIŠKOTKI

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne, ali prejmete opozorilo preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. S piškotki lahko upravljate tako, da v nastavitvah brskalnika spremenite način, kako brskalnik uporablja piškotke. Z izključitvijo piškotkov lahko postanejo nekatere možnosti spletnega mesta onemogočene.

SPLETNA STRAN

Vse informacije, podatki in gradiva na www.aktivatim.com so informativne narave. V podjetju ECODEUS se bomo trudili zagotavljati nemoteno delovanje spletne strani in zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov. Podjetje ECODEUS ne odgovarja za morebitne napake in nemoteno delovanje spletne strani, prav tako ne odgovarja za morebitno nastalo škodo nastalo na podlagi uporabe ali nezmožnosti uporabe podatkov na spletni strani www.aktivatim.com. Predmetno pravno obvestilo lahko podjetje ECODEUS kadarkoli spremeni ali ga iz spletne strani izbriše, brez predhodnega obvestila. Spletna stran www.aktivatim.com je intelektualna lastnina podjetja ECODEUS in avtorjev, ter je avtorsko zaščitena. Uporaba informacij, podatkov in drugih gradiv brez predhodne odobritve podjetja ECODEUS in avtorjev je prepovedana.