Redno in sistemsko vzdrževanje čistoče - ECODEUS
16536
single,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

01 Feb Redno in sistemsko vzdrževanje čistoče

Redno vzdrževanje prostorov ima številne prednosti
Zagotovo ste že ugotovili, da je čiščenje hitrejše in enostavnejše, če boste dom, poslovne prostore in ostale objekte redno vzdrževali. Tak pristop pa lahko pomaga tudi našemu okolju, saj v tem primeru lahko uporabite bolj nežna čistilna sredstva pa tudi porabite jih občutno manj.. Če hiše,stanovanja in drugih prostorov ne čistite redno, boste morali namreč uporabljati močnejša, bolj agr…esivna sredstva za čiščenje, kar pa ni zdravo za naše življenjsko okolje, še manj pa za ljudi, ki v objektih bivajo.

Upočasnite tempo čiščenja, da bi bili hitrejši

Večina čistil potrebuje določen čas, praviloma nekaj minut, preden začnejo delovati in učinkovati na površini. Zato ne hitite s predčasnim brisanjem ali spiranjem, saj v tem primeru površina ne bo dobro očiščena. Medtem, ko izdelek pričenja z delovanjem, se vi lotite drugega opravila in se vrnite na predhodno fazo kasneje.

Imejte stvari pod nadzorom in si določite vrstni red opravil
Preden pričnete z brisanjem prahu ali s pospravljanjem, se najprej znebite nereda. Tako bo čiščenje znatno lažje. Za začetek pospravite vse stvari tja, kamor sodijo. Da bi to dosegli, vsakemu predmetu določite posebno mesto in to vzdržujte.
Kaj pa domači ljubljenčki
Ljubljenčki so radi v družbi svojih lastnikov, tudi v domu. Na žalost pa njihova koža in dlaka vsebuje olja, ki lahko puščajo madeže na prevlekah in ostalih tkaninah. Zato si omislite posebne prevleke za pohištvo in žival naučite, da je njegovo mesto na posebnem kavču ali stolu. Prevleke in površine, na katerih se zadržujejo vaši ljubljenčki redno čistite in operite, vsaj 1x tedensko.
Osredotočite se tudi na čiščenje tal
Razni koščki in drugi trdi delci bodo naredili vašim tlom več škode kot umazani čevlji ali nogavice, saj lahko poškodujejo zgornjo trdno plast površine, ko kdo nanje stopi. Da bi preprečili nadaljnjo škodo, vsak dan posesajte tla v prostorih, katere zelo pogosto uporabljate. Poleg tega, da boste imeli čista tla, boste dolgoročno gledano prihranili, saj boste preprečili poškodbe in verjetno obnovo tal. Vsak teden pa ne pozabite z ustreznim nastavkom posesati prah s knjig, polic, svetilk in ostalih, manj dostopnih mest.
Vedno si planirajte čas za čiščenje
Ljudje običajno ne morejo učinkovito počistiti stanovanja ali hiše zato, ker ‘skačejo’ od opravila k opravilu in ne opravijo naloge v celoti. Zato se svetuje uporaba plana čiščenja, da se osredotočite na en prostor v stanovanju ,hiši ali poslovnem objektu in šele po zaključku nadaljujete s čiščenjem drugega prostora. Imate napovedan obisk strank čez eno uro? Nastavite plan na 15 minutne intervale in očistite najprej kuhinjo, naslednjih 15 minut porabite za pospravljanje dnevne sobe, nato 15 minut namenite kopalnici in zadnjih 15 minut porabite za urejanje sebe. Isto velja za poslovne prostore.

Pa uspešno čiščenje vam želimo – ekipa ECODEUS !!!

 

Deli z drugimi